Viscose guide

Viscose guide

Viskose er blødt og lækkert samt føles meget behagelig mod huden og derfor kan valget nemt falde på en lækker viskosekjole eller bluse.

Har du netop købt en skjorte eller kjole i viskose og virker det lidt uoverskueligt, at skulle til at vaske dit nye skønne fund designet i dette skrøbelige materiale? Fortvivl ikke, vi vil gerne guide dig i forhold til hvordan du nænsomt vasker din viskose style. Følg disse råd og du vil opleve at det er nemmere end du måske tror. Desuden ønsker vi altid at henvise til vaskeanvisning i tøjet.

Viste du, at viskose i våd tilstand mister op til 50% af sin styrke og du bør derfor ikke lægge viskose i blød samtidig med, at du skal være ekstra forsigtig med at vride og trække i våd viskose. Vær også opmærksom på ikke at vaske viskose ved for høje temperaturer og høj centrifugering da det får tøjet til at krympe ekstra, men i stedet for ved skånsom maskinvask og lav centrifugering. Med andre ord, viskose styles skal behandles nænsomt.

Ligesom andre naturprodukter krymper viskose generelt en smule, hvorfor vi vil anbefale at tage højde for dette når du køber dit tøj – undgå derfor at købe tøj, der er til den lille side. Efter vask vil du opleve at viskosen er krympet mange centimeter. De fleste centimeter kommer dog igen når du stryger det og/eller tager det i brug. Varmen fra strygejernet og kroppen får nemlig viskosen til at strække sig og falder derfor flot når det bæres på kroppen.

Man får det pæneste resultat ved at lade viskose tørre på en bøjle, og det gør samtidig tøjet nemmere at stryge. Til sidst, husk endeligt at det altid er en god idé at vaske og stryge sit tøj på vrangen, på den måde skåner du overfladerne mest muligt. Rigtig god fornøjelse med din nye kjole.

Tilbage til blog